Amenajare apartament Decebal, Bucuresti

Amenajarea de fata reprezinta propunerea finala destinata spatiului bucatariei si face parte dintr-un proiect mai amplu – apartament 103mp – care in prezent se afla inca la stadiul de idee/concept. Zona destinata bucatariei ocupa aproximativ 15mp. Avem de-a face cu un spatiu tip vagon – lung si ingust – care ne-a obligat intr-o mare masura sa optam pentru o organizare liniara a blatului de lucru si zonelor de depozitare. S-a incercat optimizarea spatiului, mizand pe accesorii de mobilier extrem de functionale si bine compartimentate. Nisa deja existenta, amplasata in stanga intrarii, a permis integrarea unui intreg perete functional, cu ample spatii de depozitare.

 

Locul de luat masa – pozitionat cat mai aproape de fereastra, s-a dorit a fi generos. S-a optat pentru o cocheta bancheta tapitata, pentru zona de perete – in locul traditionalelor scaune – cu scopul de a optimiza spatiul dar si de a oferi o nota in plus de eleganta.

 

S-a mizat pe crearea unei atmosfere calde si primitoare, fara a renunta insa la simplitatea unui spatiu care se doreste a fi modern prin organizare si accesorizare. Nota clasica este data de linia mobilierului ales – simplu dar elegant in acelasi timp. Am preferat combinatii de culori calde – verde crud, alb vanilie si diverse texturi.Intreaga atmosfera a fost completata de usoare accente retro. Detaliile colorate de pe pereti – placute ceramice bogat ornamentate, organizate in stil patchwork – ofera aerul acela placut de manufactura, de vechi, de acasa.