Amenajare bucatarie si living, Bucuresti

          Nu am stat prea mult pe ganduri atunci cand Oana ne-a rugat sa o ajutam cu reamenajarea bucatariei dar recunoastem, nu mica ne-a fost mirarea cand am constatat ca spatiul in discutie nu reprezenta nici mai mult nici mai putin de 8 mp – de departe cel mai mic proiect cu care am avut de-a face. Dar cum lipsa spatiului nu suplineste lipsa ideilor, am decis ca trebuie sa transformam aceasta bucatarioara in piesa de rezistenta a casei.

          Si cum amenajarea unui spatiu mic merge mana in mana cu organizarea si functionalitatea – mai ales cand vorbim despre o bucatarie – am ales sa nu ne abatem de la regula. Am plusat insa cand am decis sa ne folosim de mici trucuri pentru a lasa deoparte imaginea unei bucatarii obisnuite: am aplicat un „tratament deosebit” unuia dintre pereti – vopsea cu aspect de tabla de scris – scotand astfel in evidenta zona locului de luat masa cu depozitarile aferente.

          Mobilierul in nunata deschisa – alb murdar – a fost completat prin accentele de culoare – galben cald - ale corpurilor de depozitare deschise, aruncate ici acolo. Finisarea cu sticla a portiunii dintre blat si suspendate ofera senzatia de marire a spatiului, elementele din incapere regasindu-se frumos reflectate in aceasta.